Hautakiven hankinta alkaa olla jo ajankohtainen, jos kivi halutaan kesän ensimmäisten asennusten yhteydessä haudalle. Veistämöt valmistavat talven aikana tilattuja kiviä tilausjärjestyksessä valmiiksi.
Valmiit kivet sitten odottavat veistämöllä seurakuntien lupaa asennuksiin. Kevät onkin ruuhkaista aikaa kiven asennusten suhteen.

Meillä kiven voi valita kahden suuremman kiviveistämön malleista joten valinnanvaraa riittää. Tai sitten voidaan suunnitella aivan omanlainen, uniikki kappale. Kiveen on saatavissa myös monenlaisia pronssikoristeita, laattoja, lintuja, ristejä ja lyhtyaukkoja. Yleensähän hautaustoimisto edustaa yhtä kiviveistämöä, mutta olen itse pitänyt kahden veistämön malliston esilläpitoa asiakaspalveluna. Saa kerralla kaksi vertailukelpoista tarjousta johtavilta valmistajilta. Toimitusvaarmuua ja laatu ovat myös merkittäviä asoita kiveä valittaessa.

Seurakunnilla on aika tarkat määräykset ja säädökset kivien koosta ja mallista. Määräyksiä sitten katsotaan kivikohtaisesti ja kohteena olevan hautausmaan mukaan. Kivet hyväksytetään veistämön toimesta seurakunnalla.

Henkilökohtaisen suunnitelupalvelun turvin voidaan suunnitella juuri tarpeisiinne sopiva kokonaisuus.